Friluftsliv

Vi i Kippermoen Friluftsbarnehage er opptatt av å bruke naturen året rundt, uansett vær og temperatur. Vi vil gi barna opplevelse i naturen fra fjord til fjell.

Vi vil gi barna opplevelse og læringsmuligheter med naturen som arena, derfor er fagområdene i Rammeplan for barnehager med oss ut. 

Vi prøver i hverdagen å sette fokus på mestringsfølelsen hos det enkelte barn og i naturen er det mulighet til å gi stor variasjon som passer det enkelte barn. Dette betyr ikke at vi alltid er ute på tur men vi er mer på tur enn mange konvensjonelle barnehager og benytter oss av naturen på en annen måte ved å ha lengre turer og faste baser i større avstand fra barnehagen. Vi har bla niseters bil, og to gammer som plasseres ute med mulighet for tørking av klær, laging av varmmat ol i tillegg til ei køte ute i skogen.

Skiturer, fotturer og andre aktiviteter gir god variasjon. Vi har alltid god tid til lek når vi er ute i naturen og da er fantasien i full sving. Historiene er mange når de barna som har utedag kommer tibake og forteller om det de har opplevd og om samtalene rundt bålet.