Friluftsliv

Vi i Kippermoen Friluftsbarnehage er opptatt av å bruke naturen året rundt, uansett vær og temperatur. Vi vil gi barna opplevelser i naturen fra fjord til fjell.

Vi vil gi barna opplevelser og læringsmuligheter med naturen som arena, derfor er fagområdene i Rammeplan for barnehager med oss ut. 

Som friluftsbarnehage ønsker vi å gi barna gode og positive turopplevelser i forskjellig miljø. Med en 9-seters bil har vi mulighet til å komme oss til steder vi ellers ikke ville kommet oss til. Å gi barna muligheten til å utforske landskap som fjæra, bar- og løvskog og fjellområder åpner opp for en rekke forskjellige mestringsarenaer og stimulerer til både nysgjerrighet og fysisk utfoldelse. Ønsker du mer informasjon om hvordan de enkelte avdelingene jobber med friluftsliv kan du trykke her: http://kipfri.no/Innhold/Side/121380

Skiturer, fotturer og andre aktiviteter gir god variasjon. Vi har alltid god tid til lek når vi er ute i naturen og da er fantasien i full sving. Historiene er mange når de barna som har utedag kommer tibake og forteller om det de har opplevd og om samtalene rundt bålet.

Mestingsfølelsen og gleden var stor da deler av førskolegruppa klatret opp til toppen av Skaret i Helgelandstrappa.

 

Her er en gjeng spreke barn på tur hjem etter akedag på Kippermoen.

Søftingfjæra er ett spennende turmål hvor barna utforsker og gjør seg mange spennende erfaringer.